Transport gratuit la comenzi mai mari de 149 RON

Amidonul deproteinizat din grau? Ce este si cum se obtine?

Amidonul deproteinizat din grau? Ce este si cum se obtine?
Poate că unii dintre voi tocmai încep o dietă fără gluten, unii dintre voi o urmați de ceva vreme și întâlniți amidon de grâu deproteinizat în produse, dar încă este confuz pentru voi.
Cum este posibil ca o materie primă din grâu să fie potrivită pentru o dietă fără gluten? Este sigur pentru mine? 

 
        Pana acum cativa ani, situatia pe piata alimentelor fara gluten era cu totul alta, standardele pentru cantitatea maxima de gluten conținută au fost mult mai binevoitoare (până la 100 mg per kg de hrană destinată consumului). Astăzi, alimentele trebuie să îndeplinească criterii mult mai stricte. Numai cele care conțin maximum 20 mg de gluten/ kg de aliment destinat consumatorului final, pot fi etichetate ca „FĂRĂ GLUTEN”. 
         Astăzi, companiile specializate în amidon deproteinizat de grâu își garantează clienții ca produsul lor indeplineste standardele pentru alimentele fara gluten, adica ca contine maxim 20 ppm. In cazul fainurilor Nominal, putem confirma că glutenul continut este în marea majoritate a cazurilor mult mai scăzut și nici măcar nu atinge limita de cuantificare (5ppm).  Materia prima preparata in acest fel este una pe care Codex Alimentarius a evaluat-o pe baza unor studii comparative ca fiind complet sigura pentru consumul de zi cu zi.

 
        Ce este mai exact amidonul de grâu deproteinizat? 
        Este o materie prima pur naturala, care se obtine prin separarea fractiei de amidon de fractiunea de gluten de faina alba de grau. Sunt folosite proprietățile excelente ale glutenului, care se coagulează în apă. Prin centrifugare (un mecanism similar ca într-o mașină de spălat) este apoi ușor separat de așa-numitul lapte de amidon (suspensie de amidon în apă). Pentru a obține puritatea maximă, acest lapte de amidon este spălat cu apă până când chiar și cele mai fine particule de gluten sunt îndepărtate. Din el se obține apoi amidonul prin uscare. Materia primă rezultată îndeplinește standarde stricte pentru o dietă fără gluten, iar valorile conținutului de gluten sunt desigur testate. Da, un astfel de amidon de grâu este sigur.

 

        De ce este folosit amidonul deproteinizat pentru fainurile Nominal? 
Oferă produselor de panificație cele mai bune și mai atractive proprietăți pentru consumatori, atât din punct de vedere al texturii, cât și al gustului. Acest lucru este similar în caracter cu produsele de patiserie convenționale.
       
          In final, atata timp cat nu ai o alergie la grau, poti consuma in siguranta fainuri care contin amidon de grau deproteinizat. Sfatul nostru? Fii mereu atent la continutul de proteine si fibre din mixul tau fara gluten, acestea trebuie sa fie mai ridicate, astfel reusesti sa tii sub control cresterile bruste ale glicemiei dupa masa.  Pe langa asta, asigura-te ca incluzi in alimentatia ta zilnica fructe si legume proaspete.

 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!