Ingrediente
1 cana de curmale fara samburi (aprox 12 buc)
1 cana de nuci (caju+nuci romanesti)
1/2 cana de unt de arahide
3 linguri de pudra de maca
3/4 cana fulgi de ovaz
2-3 linguri de apa
1/3 cana de boabe de cacao zdrobite
Mod de preparare
Intr-un robot de bucatarie adaugati curmalele, nucile, si untul de arahide si maruntiti pana cand nucile sunt faramitate in bucati mici iar amestecul devine pasta.
Adaugati pudra de maca si ovazul. Mixati din nou, adaugand cate o lingura de apa pe rand. Adaugati apoi si boabele de cacao zdrobite sau picaturile de ciocolata. Amestecati fara cutitul robotului pana obtineti o consistenta omogena
Formati bile cu diametru de aproximativ 3 cm, sau dupa plac.
Se pastreaza la frigider inr-un recipient inchis ermetic
Optional, puteti adauga in compozitie fulgi de quinoa germinata, sau pot fi tavalite prin nuca de cocos razuita.
!! Bombitele astfel obtinute pot fi pastrate in frigider pentru doua saptamani. Daca doriti, acestea se pot congela si pot fi pastrate astfel timp de cateva luni.