Ingrediente
- 150 g Mix fara gluten Nomix
- 100 g Mix de faina cu seminte de Chia
- 180 ml apa
- 5 g drojdie fara gluten ( sau 8g drojdie proaspata)
- 3 g sare
- 25 ml ulei de masline
Pentru decor: rosii cherry, masline, ierburi aromate, dupa preferinte
Cum se prepara
Puneti apa intr-un bol, adaugati drojdia, uleiul, faina (nomix si mixul de faina cu seminte de chia) si sarea. Cu ajutorul mixerului cu paletele spiralate (pentru aluaturi), mixati pana obtineti un aluat omogen. Lasati aluatul sa se odihneasca circa 5 minute, dupa care, cu mainile unse cu ulei, asezati-l intr-o tava (tapetata cu hartie de copt) presati usor cu degetele din loc in loc si decorati aluatul dupa plac. Se lasa la dospit, acoperit cu un sevet de bucatarie pentru aproximativ 35-40 minute. Dupa ce a crescut, aluatul se coace in cuptor la 230-250 grade C, pentru aproximativ 12 minute. Imediat dupa ce scoateti aluatul din cuptor, se stropeste cu ulei de masline