Turta dulce este un desert extrem de indragit in intreaga lume. Cu putina pricepere la decorat, o putem transforma intr-o adevarata opera de arta
Ingrediente:
200 g mix de faina fara gluten NOMIX
1 ou
80 g zahar pudra
30 g unt
60 g miere
1/2 lingura amestec de condimente pentru turta dulce
1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Incalziti mierea si untul si amestecati apoi acest sirop cu restul ingredientelor.
Formati o bila din aluat si acoperiti-o cu folie alimentara. Pastrati aluatul la frigider pana a doua zi (nu reduceti timpul de asteptare :) )
A doua zi, pe o planseta bine infainata intindeti aluatul intr-un strat de 3 mm. Se decupeaza forme diverse, care se coc la cuptorul preincalzit la 160 grade C pentru 12 minute.
Pentru prepararea glazurii de zahar pentru decorat sunt necesare urmatoarele ingrediente: 140g zahar pudra, 1 albus, 1/2 lingurita de zeama de lamaie. Se bat bine cu ajutorul mixerului toate ingredientele, pana se obtine o pasta care curge incet. Se pune intr-o punga speciala pentru decorat si se da frau imaginatiei.